Eén aanspreekpunt van A tot Z
 • Voor al onze diensten en services heeft u slechts één aanspreekpunt. Uw contactpersoon regelt alles.
 • Door een professionele organisatie, communicatie, inventief zoeken naar oplossingen en hard werken, willen wij u zo goed mogelijk ondersteunen en helpen bij het uitvoeren van allerhande opdrachten.
Duurzaamheid & circulaire economie

Ecologisch engagement

Afvalbeleid

De afvalstromen worden permanent gemonitord en, in de mate van het mogelijke, gescheiden afgevoerd.
 • Papier en karton
 • Schroot, metaal
 • Hout
 • Glas
 • Chemische en gevaarlijke producten
 • Electro

Sortering

De sortering begint bij ons reeds tijdens de ontruiming zelf en wordt op het bedrijf verder gezet. Alle afvalfracties worden reeds grof gesorteerd en in de juiste afvalbak/zak gedeponeerd. Vervolgens wordt alles geladen in onze vrachtwagen. Deze worden meegenomen naar onze loods of, afhankelijk van de afvalfractie, rechtstreeks naar een erkende afvalverwerker gereden.

Scheiding

Een juiste scheiding van afval gebeurt niet zomaar. Er komen extra werkuren aan te pas alsook een grote recyclage- en opslagruimte. Deze aanpak vinden wij de meest duurzame. Omdat we geloven dat de grondstoffen niet oneindig zijn, willen we dan ook sterk inzetten op recyclage en hergebruik. Op deze manier kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook genieten van een leefbare planeet.
Op- en ontruiming van inboedel in 3 stappen geregeld

Onze werkwijze: In 3 stappen alles geregeld

Aanvraag

Wij maken een afspraak en plannen een kijkbezoek in

Goedkeuring

We maken een schatting en stellen een offerte op

Uitvoering en oplevering

Na schriftelijk bevestiging van de offerte gaan we over tot het inplannen en uitvoeren van de afgesproken werken. Na de uitvoering worden de werken opgeleverd.

Opruimdiensten voor een schuur, loods & tuinhuis

Wegisweg biedt tevens een opruimdienst voor tuinhuisjes. Deze kunnen een handige plek zijn om spullen op te slaan die zich dan geleidelijk ophopen en voor we het weten staan ze vol.

Schuren zijn namelijk een handige plek om alle nutteloze spullen te bewaren die je niet verspreid door je huis wilt hebben. En op een gegeven moment moeten ze worden opgeruimd. Als dat moment daar is, kan Wegisweg helpen. Hoeveel afval u ook hebt, wij kunnen het allemaal opruimen. Of als u alleen een deel van uw schuur wilt opruimen, dan kan dat ook. Het hangt er helemaal vanaf wat u nodig hebt. Zelf loodsen halen wij volledig leeg & maken wij schoon voor u.

Leegruimen in de winter

Wanneer de winter snel nadert, blijken schuurtjes nog belangrijker te zijn. Met de verandering van het klimaat moeten tuinmeubelen zoals stoelen, parasols en BBQ’s worden opgeruimd om ervoor te zorgen dat ze de volgende zomer nog bruikbaar zijn. Dit betekent dat er voldoende ruimte in je schuur moet zijn om al deze grote voorwerpen te kunnen plaatsen. Maar dat gaat niet als je niet genoeg ruimte hebt vrijgemaakt, en dat is waar schuurruimingen van pas komen.

Een schuuropruiming kan ervoor zorgen dat alle rommel die je in de loop van het jaar hebt verzameld, plaats kan maken voor de dingen die je echt wilt houden. De opruimingsdiensten van Wegisweg kunnen zo veel of zo weinig opruimen als je wilt uit je loods of tuinhuis en doen al het zware tilwerk voor je. Het is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de winter.

Natuurlijk worden schuurtjes niet alleen gebruikt voor tuinmeubilair en prullaria; tegenwoordig worden schuurtjes om een heleboel redenen gebruikt, van het huisvesten van thuiswerkplekken, kunstenaarsateliers tot nepgarages voor motoren en dergelijke. Als je in de markt bent voor een nieuwe aankoop, betekent dit dat je meer ruimte nodig hebt, dan kun je je schuur gaan bekijken en gaan nadenken over wat moet blijven en wat weg moet.

Opruiming schuur: verhuizen

Als je gaat verhuizen, betekent dat je voor de verhuisdag de confrontatie moet aangaan met alles wat er momenteel in je schuur staat. Er zullen ongetwijfeld verschillende spullen in uw schuur staan die je naar je nieuwe onderkomen wilt vervoeren, dus daar moet je rekening mee houden als je een verhuisbedrijf boekt. Maar ook voor de spullen die je niet meer nodig hebt, kan je een beroep doen op de diensten van Wegisweg. Wij zorgen ervoor dat uw eigendom in de meest geschikte staat wordt achtergelaten voor de volgende eigenaar of huurder.

Aan de andere kant van deze situatie kan het zijn dat je uw nieuwe woning betrekt en ontdekt dat de schuur vol rommel staat die opgeruimd dient te worden. Onze opruimdienst is perfect voor een situatie als deze; je kunt Wegisweg gewoon boeken en de hele inhoud van je schuur, tuinhuis, loods laten ontruimen, waardoor je het gedoe van het uitzoeken van wat er is achtergelaten bespaart.

Wat kunnen we uit uw schuur opruimen?

De opruimdiensten van Wegisweg kunnen de meest voorkomende items  verwijderen en op een verantwoorde manier afvoeren.

Grote voorwerpen zoals tuinmeubilair, kinderspeelgoed, paletten of schuttingpanelen kunnen lastig zijn voor eigenaars van tuinhuizen om deze zelf te verwijderen. Ten eerste kunnen ze zwaar of lastig te manoeuvreren zijn of gevaarlijk en ten tweede is er meestal een grote auto of bestelwagen nodig om ze naar het containerpark of dichtstbijzijnde kringloopwinkel te brengen. Wegisweg kan dergelijke items voor je verwijderen, zodat je het zware tilwerk achterwege kunt laten.

Items zoals grasmaaiers, grastrimmers en bladblazers kunnen niet alleen omvangrijk zijn, maar ook moeilijk om zelf te verwijderen en verantwoord af te voeren. Dergelijke items kunnen niet met het huishoudelijk afval worden afgevoerd, maar kunnen door Wegisweg worden opgehaald en verwijderd.

Prijs voor het leeghalen van een schuur, loods & tuinhuis

Het is best dat u in de offerte aanvraag zoveel mogelijk info deelt over de schuur, loods & tuinhuis die dient leeggemaakt te worden. Het is altijd handig om tevens foto’s te nemen en deze door te sturen zodat we een beter zicht hebben van de situatie.

 

Volgende zaken spelen de voornaamste rol in de prijs bepaling:

 • Grootte van de eigendom (oppervlakte, aantal verdiepen, goed bereikbaar of niet)
 • Omvang van de inboedel (hoeveelheid spullen)
 • De inhoud van de inboedel (soort van spullen)
 • Is er een verhuiswagen nodig
 • Is er een verhuislift nodig
 • Is er een afvalcontainer(s) nodig
 • Moet er een aanvraag gebeuren voor parkeerborden
 • Afvalverwerking
 • Extra werk (schoonmaak, onderhoud, reparaties, etc…)

 

Volgende zaken zijn bij ons volledig gratis:

 • Plaatsbezoek
 • Offerte

Eindschoonmaak na leeghaling

Als je dat wilt, kunnen we ook grondig schoonmaken nadat we de schuur, loods & tuinhuis hebben leeggemaakt. Schoonmaakopties kunnen afzonderlijk worden besproken en geoffreerd.

Bel voor meer informatie over onze opruimdiensten +32 9 238 25 80 of stuur een e-mail naar info@wegisweg.be

Weg is weg Offerte aanvragen