Eén aanspreekpunt van A tot Z
 • Voor al onze diensten en services heeft u slechts één aanspreekpunt. Uw contactpersoon regelt alles.
 • Door een professionele organisatie, communicatie, inventief zoeken naar oplossingen en hard werken, willen wij u zo goed mogelijk ondersteunen en helpen bij het uitvoeren van allerhande opdrachten.
Duurzaamheid & circulaire economie

Ecologisch engagement

Afvalbeleid

De afvalstromen worden permanent gemonitord en, in de mate van het mogelijke, gescheiden afgevoerd.
 • Papier en karton
 • Schroot, metaal
 • Hout
 • Glas
 • Chemische en gevaarlijke producten
 • Electro

Sortering

De sortering begint bij ons reeds tijdens de ontruiming zelf en wordt op het bedrijf verder gezet. Alle afvalfracties worden reeds grof gesorteerd en in de juiste afvalbak/zak gedeponeerd. Vervolgens wordt alles geladen in onze vrachtwagen. Deze worden meegenomen naar onze loods of, afhankelijk van de afvalfractie, rechtstreeks naar een erkende afvalverwerker gereden.

Scheiding

Een juiste scheiding van afval gebeurt niet zomaar. Er komen extra werkuren aan te pas alsook een grote recyclage- en opslagruimte. Deze aanpak vinden wij de meest duurzame. Omdat we geloven dat de grondstoffen niet oneindig zijn, willen we dan ook sterk inzetten op recyclage en hergebruik. Op deze manier kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook genieten van een leefbare planeet.
Op- en ontruiming van inboedel in 3 stappen geregeld

Onze werkwijze: In 3 stappen alles geregeld

Aanvraag

Wij maken een afspraak en plannen een kijkbezoek in

Goedkeuring

We maken een schatting en stellen een offerte op

Uitvoering en oplevering

Na schriftelijk bevestiging van de offerte gaan we over tot het inplannen en uitvoeren van de afgesproken werken. Na de uitvoering worden de werken opgeleverd.

Kantoor laten opruimen/leeghalen/opkuisen

Tijd is geld. Vandaag de dag is het onmogelijk om een succesvol bedrijf te runnen zonder tijd de hoogste prioriteit te geven. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt op de werkplek is het beter om die nutteloze stoelen, tafels en oude faxapparaten te verwijderen die zich in elke mogelijke hoek verzamelen. Wat voor overzicht en rust zorgt. Je had een van je werknemers kunnen vragen dit op te ruimen, maar dan ben je waarschijnlijk een paar dagen kwijt. Of je kantoorontruiming nu nodig is voor een verhuizing, een verbouwing, herorganisatie of gewoon om plaats vrij te maken, Wegisweg kan je helpen met het leeghalen van je kantoorruimtes en ervoor zorgen dat je weer aan de slag kunt.

We hebben ervaring met kleine, tot middelgrote kantoorontruimingen. U kan ons inschakelen om alles te ontruimen of voor slechts een paar omvangrijke items zoals een voorraadkast, maar ook voor grote panden met meerdere verdiepingen als onderdeel van een kantoorherontwerp of verhuizing. Maar voordat we met de ontruiming kunnen beginnen, zijn er een paar dingen waar je over na moet denken.

Bij Wegisweg hechten we veel waarde aan uw tijd en zorgen we er altijd voor dat we uw ongewenste spullen op de meest efficiënte manier ophalen en afvoeren. U bent letterlijk één telefoontje verwijderd van een kantoor dat er weer piekfijn uitziet.

Kantoorontruiming: waar moet je aan denken?

Er zijn een paar dingen die we klanten aanraden te overwegen voordat we komen: Laat anderen in uw kantoor weten dat we komen en dat u een opruiming houdt. We raden dit aan omdat mensen dan de tijd hebben om spullen voor te bereiden die ze willen houden en spullen die ze willen laten recycleren. Als je uw kantoorontruiming van tevoren plant, kun je aangeven wanneer je wilt dat we beginnen. Indien nodig kunnen we ook buiten kantooruren werken, zodat je kantoorontruiming kan plaatsvinden als het kantoor leeg of minder druk is. Als de opruiming groot is of als er andere problemen zijn, zoals moeilijke toegang, kunnen we extra teams sturen, wat betekent dat zelfs de grootste opruimingen in één dag of minder kunnen worden voltooid, zolang we de omvang van de klus van tevoren kennen.

Zorg ervoor dat de spullen die weg moeten gescheiden zijn van de spullen die je houdt Ik denk aan het gezegde ‘de rommel van de een is de schat van de ander’. Het is aan te raden om de spullen die je wilt houden ver weg van de rommel te bewaren – het liefst in een andere kamer. Wij zorgen voor het personeel dat nodig is om de opruiming te voltooien. Sommige klanten kiezen ervoor om spullen te demonteren of buiten het pand te zetten, maar dit is meestal om de overlast te beperken en is geen vereiste. Het is te overwegen om kantoren met een grote hoeveelheid kleine voorwerpen die overal verspreid liggen, om deze voorwerpen in zakken of dozen te doen voordat we aankomen.

We zullen je niet vragen om te helpen met het leeghalen van het kantoor, maar wel om ons te laten zien wat er dient opgeruimd te worden.

Controleer lades, dozen en tassen voordat we aankomen, om er zeker van te zijn dat er niets is dat je wilt houden. Soms liggen waardevolle spullen onderin een archiefkast of doos. Dus controleer alles grondig. We bieden echter wel een flexibele service, wat betekent dat we op de dag zelf meer of minder spullen kunnen meenemen, dus we hoeven niet precies te weten wat er weggaat. We kunnen bijna altijd aan deze verzoeken voldoen. We raden klanten echter wel aan om ons zoveel mogelijk informatie te geven, zodat we de kantooropruiming goed kunnen plannen. Denk aan parkeermogelijkheden en laat ons van tevoren weten wat de situatie is. We rekenen alle redelijke arbeid en laad- en loskosten mee, maar als we buiten het pand moeten parkeren of als er helemaal geen parkeergelegenheid is, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Als je ons van tevoren op de hoogte stelt van de situatie, kunnen we je helpen met het plannen of organiseren van een parkeerverbod of een vergunning voor het overslaan van containers. Denk aan toegang tot liften. In drukke gebouwen kan er veel vraag zijn naar liften. Misschien moet je uw buren of de gebouwbeheerder laten weten dat we eraan komen. Waar mogelijk zullen we de trap gebruiken, maar bij sommige artikelen kan dit niet veilig of praktisch zijn. Denk aan toegang tot en uit het gebouw. Gebouwen met toegangscontrole of automatisch sluitende deuren kunnen de tijd die nodig is om een locatie te ontruimen verlengen. Het organiseren van een gastenkaart die onze teams kunnen gebruiken, kan veel tijd en irritaties bij deuren besparen.

Controleer of er geen vertrouwelijke items zijn die we weggooien zonder dat we het weten. Hieronder vallen papieren met vertrouwelijke of gevoelige informatie en gegevens die zijn opgeslagen op computers en digitale media. Als je items veilig wilt laten afvoeren, moet je dit van tevoren met ons bespreken, zodat we dit kunnen plannen.

Wat kan er uit een kantoor worden verwijderd?

We kunnen bijna alles uit een kantoor verwijderen. Typische kantoorontruimingen zijn:

Grofvuil, inclusief:

 • Bureaus en werktafels
 • Bureaustoelen
 • Archiefkasten
 • Opbergkasten
 • Vloerbekleding: tapijten, linoleum, …
 • Planten en plantenbakken

Elektronica inclusief:

 • Beeldschermen en monitoren
 • Desktop computers
 • Telefoons
 • Fotokopieerapparaten en printers

Oude verlichting en inrichting zoals:

 • Plafondtegels
 • Stellingen, opbergrekken
 • Kozijnen
 • Lampen
 • Kantoorbenodigdheden
 • Papier
 • Pennen

Er zijn een aantal dingen die we niet kunnen verwijderen:

 • Vloeibaar afval
 • Chemicaliën en oplosmiddelen
 • Scherpe voorwerpen zoals naalden

Kantoorontruiming: hoeveel kost het?

Kantoorontruimingen variëren in prijs van minder dan 100 euro tot duizenden. De kosten van een kantoorontruiming worden in de eerste plaats bepaald door de grootte of het volume van de ophaling, maar ze kunnen ook worden beïnvloed door de tijd die nodig is om de opruiming uit te voeren en het gewicht van de opgehaalde spullen.

Arbeid is alleen een factor als er aanzienlijke toegangsproblemen zijn, zoals een gebrek aan parkeergelegenheid. Een extra kost kan worden aangerekend wanneer er grote hoeveelheden zeer zware en grote items zijn maar worden zelden in rekening gebracht bij een typische kantoorontruiming met grofvuil, meubilair en algemeen afval.

Er zijn verschillende manieren om een prijs te krijgen voor je kantoorontruiming:

Je kunt ervoor kiezen om ons per mail te contacteren, waarna wij a.d.h.v. jouw inschatting ter plaatse komen. Dit is vooral handig voor dringende opruimingen of kleinere opruimingen. Stuur ons een lijst met items en foto’s door. Deze kunnen erg nuttig zijn en stellen ons in staat om de meest nauwkeurige schatting te maken.

Of u kan een afspraak met ons maken om een plaatsbezoek in te plannen, zodat we de situatie kunnen inschatten en het nodige materiaal kunnen voorzien die nodig is om alles vlot te laten verlopen.

Prijs voor het leeghalen van een kantoor

Het is best dat u in de offerte aanvraag zoveel mogelijk info deelt over het kantoor dat dient leeggemaakt te worden. Het is altijd handig om tevens foto’s te nemen en deze door te sturen zodat we een beter zicht hebben van de situatie.

 

Volgende zaken spelen de voornaamste rol in de prijs bepaling:

 • Grootte van de eigendom (oppervlakte, aantal verdiepen, goed bereikbaar of niet)
 • Omvang van de inboedel (hoeveelheid spullen)
 • De inhoud van de inboedel (soort van spullen)
 • Is er een verhuiswagen nodig
 • Is er een verhuislift nodig
 • Is er een afvalcontainer(s) nodig
 • Moet er een aanvraag gebeuren voor parkeerborden
 • Afvalverwerking
 • Extra werk (schoonmaak, onderhoud, reparaties, etc…)

 

Volgende zaken zijn bij ons gratis:

 • Plaatsbezoek
 • Offerte

Eindschoonmaak na leeghaling

Als je dat wilt, kunnen we ook grondig schoonmaken nadat we het commerciële pand hebben leeggemaakt. Schoonmaakopties kunnen afzonderlijk worden besproken en geoffreerd.

Bel voor meer informatie over onze opruimdiensten +32 9 238 25 80 of stuur een e-mail naar info@wegisweg.be

Weg is weg Offerte aanvragen